Professioneel advies op maat

Wil jij je gezond en lekker in je vel voelen op lange termijn, en je voedings- en leefstijldoelen bereiken? Wil je geen last hebben of krijgen van gezondheidsproblemen, en zeker weten dat je alle voedingsstoffen die je nodig hebt, binnenkrijgt? Als geregistreerd diëtist met specialisatie in volwaardige plantaardige voeding kan ik je helpen!

Via online videoconsulten hebben we contact. Samen kijken we naar jouw huidige eet- en leefpatroon. We stellen haalbare doelen, en ik geef je adviezen en handvatten om die doelen te bereiken. We richten ons hierbij op duurzame gedragsverandering. Ik doe dus niet aan diëten, lijstjes of weekmenu’s, maar geef je de informatie en tools om je leefstijl blijvend te veranderen. 

Ik kan je helpen bij...

 • Gewichtsproblematiek. Zowel bij moeite met afvallen als moeite met aankomen geef ik je passend, onderbouwd en praktisch voedingsadvies om je doelen te bereiken.  
 • Vegetarische en veganistische voeding. Of je nu wilt overstappen naar een (meer) plantaardig voedingspatroon, of al plantaardig eet maar niet zeker weet of je voedingspatroon volwaardig is. Ik help je te genieten van alle voordelen die een plantaardig voedingspatroon voor je gezondheid te bieden heeft.
 • Volwaardige voeding. Heb je een vastgesteld voedingstekort, of weet je niet zeker of je wel alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt? Ik geef je de kennis en handvaten die je nodig hebt om een gezond en volwaardig voedingspatroon vol te houden. 
 • Allergieën en voedingsintoleranties. Ik help je te onderzoeken waarvoor jij allergisch of overgevoelig bent, en volwaardig te eten terwijl je deze producten weglaat. 

 • Gezondheidsklachten. Met het optimaliseren van je voeding valt ontzettend veel winst te behalen voor gezondheidsklachten zoals een te hoog cholesterol, te hoge bloeddruk en lichamelijke vermoeidheid. 
 • Maag- en darmklachten. Heb je last van obstipatie, een onregelmatige stoelgang, een opgeblazen gevoel, brandend maagzuur of andere maag- en darmklachten? Ik geef je praktisch advies om je klachten aan te pakken.  
 • Zwangerschap & borstvoeding. Ik geef je onderbouwde en praktische adviezen voor optimale gezondheid tijdens deze belangrijke fase. Om goed voor jezelf te zorgen en je baby te geven wat hij/zij nodig heeft. 
 • Optimale gezondheid van kinderen. Voor ouders en kinderen van alle leeftijden geef ik praktisch advies om het voedingspatroon van het kind te optimaliseren. 
 • Twijfel je? Stuur me een bericht met omschrijving van je klacht en/of doelen, en ik laat je weten of ik je kan helpen. 

Intakeconsult
€ 142

Intake van 90 minuten waarin we jouw doelen, verwachtingen en wensen bespreken. We kijken naar jouw huidige gewoontes en ik geef adviezen over het bereiken van je doelen. Samen stellen we haalbare doelen en ik geef je praktische tips. Deze ontvang je van mij per e-mail na het consult.

Vervolgconsult
€ 53,25

Vervolgconsult van 30 minuten waarin we de koers eventueel bijstellen. Ik help je om de gestelde doelen te bereiken en oplossingen te zoeken voor obstakels die je tegenkomt. Afhankelijk van wat jij nodig hebt geef ik je extra tools of oefeningen mee. Deze ontvang je van mij per e-mail na het consult.

E-mail consult
€ 17,75

Loop je tussendoor tegen problemen of vragen aan en wil je niet wachten tot het volgende consult? Ik beantwoord je vragen en help je op weg per mail zodat je weer verder kunt.

Werkwijze

 • Je kunt je hier aanmelden voor persoonlijke dieetbegeleiding. In je aanmelding kun je vermelden waar je graag hulp bij wilt. Mocht je vooraf vragen hebben, dan beantwoord ik deze graag. Het eerste consult wat we inplannen is altijd een intakeconsult van 90 minuten. 
 • Voorafgaand aan dit consult vraag ik je een intakeformulier in te vullen en één dag je voeding bij te houden in een voedingsdagboek wat ik je toestuur.
 • Tijdens het consult stel jij al je vragen en bespreken we je huidige voedingsinname en gezondheid, klachten, hulpvraag en gezondheidsdoelen. Vervolgens geef ik je adviezen en bepalen we samen wat voor jou goede en praktische doelstellingen zijn. Jouw persoonlijke doelen en adviezen ontvang je van mij per e-mail. 
 • Aan het eind van de intake, kunnen we afhankelijk van jouw behoefte en doelen een vervolgconsult inplannen. 
 • Loop je tussen de consulten door tegen problemen of vragen aan? We kunnen altijd tussendoor een e-mailconsult houden om deze te bespreken, zodat je verder kan met je doelen! 
 • In het laatste consult ronden we de begeleiding af en bespreken we hoe jij je nieuwe gewoontes voort blijft zetten en eventueel nog verder kan verbeteren.

Veelgestelde vragen

Online consulten voer ik via Whereby. Ik stuur je voorafgaand aan het consult een link. Ten tijde van het consult klik je op deze link, welke je naar een online wachtruimte brengt. Hier vul je je naam in en klik je op ‘knock’ zodat ik je binnen kan laten. Zorg dat je webcam en microfoon aan staan. Easy does it!

Mijn tarief is €17,75 per kwartier. Een intakeconsult van 90 minuten, en 30 minuten voor de voorbereiding en uitwerking, kost €142. Een vervolgconsult van 30 minuten en 15 minuten voorbereiding en uitwerking kost €53,25. Wil je graag iets extra, zoals een tussentijds e-mailconsult, dan breng ik hiervoor ook €17,75 per kwartier in rekening. Ik laat je dit altijd vooraf weten. Er komen dus nooit onverwachts extra kosten bij. 

Nee, je hebt geen verwijsbrief nodig voor een diëtist. Als diëtist bepaal ik door middel van de Directe Toegankelijkheid Diëtetiek of ik je kan behandelen en/of je eerst nog naar de huisarts moet, bijvoorbeeld bij medische klachten.

 

Sommige zorgverzekeraars, waaronder CZ, DSW, Zorg en Zekerheid, Nationale Nederlanden en OHRA vragen wel een verwijsbrief. Je kunt in jouw polis vinden of je een verwijsbrief nodig hebt. Als dit voor jouw zorgverzekeraar het geval is, dan kun je vooraf bij de huisarts een verwijsbrief vragen om in aanmerking te komen voor een vergoeding. 

In de basisverzekering zit 3 uur begeleiding bij een diëtist. Dit wordt verrekend met het eigen risico, behalve bij kinderen onder de 18 jaar. Ben je aanvullend verzekerd, dan krijg je mogelijk meer vergoed.

 

De zorgverzekeraar vergoedt je consult wanneer je de factuur zelf indient. De vergoeding ligt dan meestal tussen de 70-100%, wanneer het eigen risico al verbruikt is. Om zeker te weten hoeveel je vergoedt krijgt, kun je dit vooraf opzoeken op de website van je zorgverzekeraar. 

De factuur van het intakeconsult ontvang je van mij binnen twee weken. Facturen van vervolg- en e-mailconsulten verstuur ik eens per maand. Na ontvangst heb je 14 dagen om de factuur aan mij te voldoen via het betaalverzoek wat ik je stuur, of via bankoverschrijving.

 

Je kunt de factuur zelf indienen bij je zorgverzekeraar. Dit kan vaak heel makkelijk door de factuur up te loaden via de website of app van je zorgverzekeraar. De vergoeding van de zorgverzekering ontvang je dan op je eigen bankrekening. Let op: de vergoeding van de zorgverzekeraar ontvang jij dus zelf, en de factuur moet je voldoen naar mij.


Woon je niet in Nederland, dan vraag ik een betaling via bankoverschrijving voorafgaand aan het consult.

Uit respect voor andere cliënten en voor mijn tijd vraag ik consulten die niet kunnen doorgaan, 48 uur van tevoren te verplaatsen of annuleren per e-mail. Gebeurt dit niet op tijd, dan worden 30 minuten (€35,50) in rekening gebracht. Door het maken van een afspraak ga je akkoord met deze voorwaarden. 

Ik ben een contractvrije diëtist, wat betekent dat ik geen contracten heb afgesloten met zorgverzekeraars. Zorgverzekeraars hebben veel macht en daar hebben paramedici, waaronder diëtisten, veel last van. Over contracten van zorgverzekeraars valt niet te onderhandelen, en de voorwaarden van deze contracten worden steeds nadeliger voor zowel cliënt als diëtist. Ik kies ervoor om contractvrij te werken zodat ik de tijd kan nemen voor elke cliënt en betere kwaliteit kan bieden.

 

Voor jou betekent dit dat de kosten niet direct via je zorgverzekeraar afgehandeld worden, maar dat je de factuur zelf voorschiet en na afloop kan indienen bij je zorgverzekeraar. Je kan de factuur vaak heel makkelijk indienen door hem te uploaden via de website of app van je zorgverzekeraar.