Waarom een koolhydraatarm dieet NIET gezond of effectief is

  • Berichtcategorie:Gezondheid

Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van een koolhydraatarm dieet, en misschien heb je zo’n dieet zelf ook wel eens gevolgd. Op internet en in (dieet)boeken lees je uiteenlopende meningen over koolhydraten. Hierdoor hebben veel mensen misconcepties over koolhydraten. Sommigen beweren dat koolhydraten dikmakers zijn en dat ze ongezond zijn. In deze blog lees je waarom dat niet waar is. 

Lees verderWaarom een koolhydraatarm dieet NIET gezond of effectief is

Help! Hoe komt het dat ik aankom in gewicht terwijl ik vegan eet?

Als diëtist spreek ik regelmatig mensen waarbij afvallen wanneer je plantaardig eet, niet vanzelfsprekend is. In dit artikel lees je hoe het kan komen dat je aankomt of niet afvalt terwijl je bent overgestapt op een plantaardig voedingspatroon. En ik geef je de tips die je nodig hebt om wel blijvend af te vallen!

Lees verderHelp! Hoe komt het dat ik aankom in gewicht terwijl ik vegan eet?

Moet je tijdens je zwangerschap echt minder soja en meer vis eten? Reactie op het rapport van de Gezondheidsraad

  • Berichtcategorie:Gezondheid

Op 22 juni 2021 bracht de Gezondheidsraad een adviesrapport uit met nieuwe voedingsaanbevelingen voor zwangere vrouwen. Wat zijn de adviezen die de Gezondheidsraad geeft? En berusten deze adviezen op een goede wetenschappelijke onderbouwing? In dit artikel leg ik in minder dan 5 minuten uit wat je moet weten over deze nieuwe aanbevelingen.

Lees verderMoet je tijdens je zwangerschap echt minder soja en meer vis eten? Reactie op het rapport van de Gezondheidsraad

8 tips om goedkoop en gezond plantaardig te eten

Als je wilt letten op je uitgaven aan boodschappen en nog steeds gezond wilt eten, dan is onbewerkt, plantaardig eten een van de beste manieren om dit te doen. De belangrijkste onderdelen van dit voedingspatroon, zoals onbewerkte granen en peulvruchten, zijn erg voordelig vergeleken met veel andere producten. Daarnaast elimineer je bij dit voedingspatroon sowieso alle bewerkte voeding die je niet nodig hebt, zoals frisdrank en snoepgoed.

Lees verder8 tips om goedkoop en gezond plantaardig te eten

Einde van de pagina

Geen pagina's meer om te laden